IV Jornada KnowTour

IV Jornada KnowTour

 

IV Jornada KnowTour

IV Jornada KnowTour

La Realitat Augmentada: eines, aplicacions i potencialitats pel sector turístic i la gestió de destinacions

La realitat augmentada (RA) és un entorn que inclou, al mateix temps, elements de realitat virtual i del món real, els quals poden interactuar. La interacció entre els objectes virtuals i el món real pot donar vida a conceptes abstractes i permetre una millora de la comprensió dels fenòmens observats. És a dir, un sistema de RA millora o enriqueix l’entorn que està sent observat amb informació virtual que sembla que coexisteixi amb el món real. Quan la RA es combina amb aparells portàtils (ordinadors portàtils, tauletes i mòbils, ulleres, etc.) permet el seu ús en l’exterior simplement apuntant l’aparell cap a un objecte físic i els seus voltants. Llavors és possible obtenir informació addicional sobre aquest objecte (vídeo, àudio, imatges, text, símbols, marcadors, etc.) superposats en l’element del món real que es té en pantalla mitjançant anotacions d’informació virtual.

En un moment en que el sector turístic català ha de donar un pas endavant per millorar la seva competitivitat basada en la qualitat, la RA apareix com un instrument clau per desenvolupar projectes innovadors i pioners que permetin millorar integralment l’experiència turística.

La IV Jornada Know-Tour persegueix dos objectius. En primer lloc pretenen valorar quin és l’estat de l’art de la RA i presentar instruments vàlids per a la innovació en el sector turístic català. Un segon objectiu és plantejar alguns dels reptes que la formació en turisme ha d’encarar per aconseguir una millor formació tecnològica que permeti donar als professionals del futur una visió estratègica al voltant de les potencialitats de la RA, tant des del punt de vista de l’emprenedoria com de la gestió.

La jornada s’adreça a estudiants i professors de turisme, a aquells col·lectius professionals del turisme interessats en les innovacions tecnològiques, així com als nous perfils professionals en turisme.

Lloc

Seu de la UOC, Sala d’Actes.
Avda. Tibidabo, 39-43
08035 Barcelona

Quan

22/05/2015 9.15h

Organitza

Universitat Oberta de Catalunya

Seu de la UOC, Sala d'Actes. <br/>Avda. Tibidabo, 39-43<br/>08035 Barcelona<br/> Veure mapa

Programa

9.15                 Acreditació

9.50                 Benvinguda: Àngels Fitó (Directora dels Estudis d’Economia i Empresa de la UOC)

Conferència:   “La realitat augmentada: eines i instruments amb potencial aplicació al sector turístic

10.00 – 10.45   Isidro Navarro (Emprenedor – URL)

10.45 – 11.00   Pausa. Coffe-break

Ponències:

11.00 – 11.20   David Ruiz Torres (Universidad de Granada) – “La realidad aumentada y su uso en museos y elementos de patrimonio

11.20 – 11.40   Representant de l’empresa Metaio. “Panorama de les tecnologies de realitat augmentada amb potencialitat turística

11.40 – 12.00   Jorge R. López (CreativiTIC, consultoria especialitzada en TIC i RA)- “La realitat augmentada com a eina de promoció i comercialització turística

12.00 – 12.20   Xavier Espasa (Agència Catalana de Turisme)-.  “Potencialitats de la RA en destinacions turístiques intel•ligents

12.20 – 13.30  Taula rodona. “La RA i la competitivitat de les destinacions turístiques

Modera: Joan Miquel Gomis – Director de Grau en Turisme  (Estudis d’Economia i Empresa de la UOC)

Participants:    Representants de l’administració turística i de les oficines de turisme catalanes

13.30              Conclusions. Francesc González -Professors dels Estudis d’Economia i Empresa de la UOC

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *